Tanderra dom by Sean Godsell architekti vo Victorii, Austrália

Tanderra dom by Sean Godsell architekti vo Victorii, Austrália

projekt:Dom Tanderry
architekti:Sean Godsell architekti
miesto:Mornington polostrov, Victoria, Austrália
oblasť:3,067 štvorcových stôp
Fotografie:S láskavým dovolením architektov Sean Godsell

Dom Tanderry Sean Godsell Architects

Dom TanderrypodľaSean Godsell architektije zasunutý do svahu na obrovskom pozemku na Morningtonskom polostrove mimo Austrálie. Miesto je známe svojimi teplými letami a horúcim vetrom, čo je dôvod, prečo je domov čiastočne zakopaný do zeme. Základný dizajn budovy je štandardný tvar L. K dispozícii je tiež dostatok vonkajšieho priestoru, ktorý je zatienený, aby sa predišlo prehriatiu.
Neďaleká kúpalisko má na svojom mieste slnečnú sústavu, ktorá získava energiu zo slnka, ale tento dom s nízkym dopadom využíva aj zber vody z dažďovej vody.

Od architektov:"Tekutá povaha priestoru pre verandy je už dlhší čas súčasťou môjho výskumu v dome. Z tohto výskumu sa v mojej práci objavili dva odlišné prvky – vonkajšia pokožka (antitektonická) a nejednoznačný plán, v ktorom sa používanie, funkcia, vnútri a zvonku organizuje v súlade s ne dogmatickou povahou priestoru pre verandy skôr než podľa akýchkoľvek formálnych línií , Na jednej úrovni je to argument pre regionálnu architektúru, kde miestne podmienky informujú prvok dizajnu, ktorý je kultúrne zakotvený v histórii ázijských i koloniálnych. Na druhej strane mi poskytol argument na odstránenie koridoru ako organizačného zariadenia a tým podporil argument rozdelených plánov alebo spojených priestorov prevažne v ázijskej architektúre. Kinetická povaha rozdelených plánov mi pomohla odstrániť závislosť na úseku ako priestorové zariadenie z mojej architektúry a tým napomenúť útok na európsky modernizmus ako prostriedok tvorby architektúry (tj vytváranie zaujímavého priestoru zmenou výšok stropu alebo podlahy hladiny) "

"Tieto myšlienky sú v práci v tomto dome, ktorý je umiestnený na vrchole kopca na 40ha miesto. Dom má krásny výhľad na vzdialený oceán, ale výhľady sú na západ a dom je vystavený silnému prevládajúcemu vetru. V lete vyfukujú horúce severomorské územia a je to protichodom k tejto expozícii, že dom tvorí tvar "L" a vykopá sa do zeme, aby poskytol chránený vonkajší priestor pre obyvateľov. Kľúčové funkčné priestory sú umiestnené diskrétne pozdĺž dĺžky plánu a spájané kryté vonkajšie terasy skôr ako chodby. Aj keď bol dodaný o niekoľko rokov neskôr, tento dom bol navrhnutý v rovnakom čase ako dom Glenburn a v kancelárii sa hovorí ako sestra v Glenburn. "

Like this post? Please share to your friends:
Pridaj komentár

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: