Pozrite sa cez dom architektúra Wallflower + Design v Bukit Timah, Singapur

Pozrite sa cez dom architektúra Wallflower + Design v Bukit Timah, Singapur

projekt:Pozrite sa cez dom
architekti:Architektúra Wallflower + Design
miesto:Bukit Timah, Singapur
oblasť:15,200 sf
Fotografie:Albert Lim KS

Pozrite sa cez dom od Wallflower Architecture + Design

Architektúra Wallflower + Design,rovnaké štúdio za Travertínovým domom snov a tajným záhradným domom je späť v našom svetle. Tentokrát predvedieme jeden z ich najnovších projektov – See Through House v Bukit Timah, Singapur.
Tento domov s rozlohou 15,200 štvorcových stôp sa nachádza v jednej z najviac exkluzívnych oblastí v Singapure, v ktorej sa nachádzajú päť spální, rodinná izba, viac kuchyne, obývacia izba a jedáleň a štúdia v budove, zatiaľ čo vonku je nádherná záhrada a krásny bazén.

Vidiecky dom sa nachádza v jednej z nejexkluzívnejších oblastí Singapuru a bol zostavený spolu ako súčasť väčšieho projektu pozostávajúceho zo siedmich ďalších domov. Klient mal bydlisko v starom dome umiestnenom na tomto veľkom pozemku; bolo rozhodnuté vytvoriť šesť ďalších domov, ktoré by obklopili starý dom. Majiteľ vybral šesť architektov, ktorí navrhli šesť odlišných nových domov. Starý dom by prešiel prepracovaním vykonaným iným architektom. Architektúra Wallflower + Design bola navrhnutá tak, aby navrhla prvý dom v zhluku siedmich čiastkových pozemkov. Starý dom sedí na najvyššom bode krajiny a má panoramatický výhľad na mesto. Aby sa zachovali výhľady, má Wallflower's brief, aby navrhol dom, ktorý nie je vyšší ako druhý poschodový balkón starého domu.

Lokalita je charakterizovaná radom vyspelých stromov Tembusu chránených podľa zákona o ochrane prírody. Časť tohto radu stromov, osamelý Tembusu sedí priamo uprostred tohto pozemku. Okrem toho je chránená zóna chránená 10 metrovým priemerom okolo stromu. V rámci ochranného pásma nie je povolená stavebná alebo stavebná činnosť. Ďalšie usmernenia vyžadujú, aby bolo 65% pôdy rozdelených na vonkajšie a mäkké prostredie.

Cieľom stratégie bolo zosúladiť súčasti domu paralelne s radom stromov Tembusu, čo by viedlo k vytvoreniu konceptuálneho zeleného koridoru, ak by boli všetky pozemky prepojené. Výsledné hromadenie sa skladá z dvoch paralelných zväzkov, oddelených osamoteným stromom v tomto pozemku a travnatom nádvorí, ktoré obklopuje strom. Hlavná obývacia izba, jedáleň a sušená kuchyňa sa otvárajú do zatrávneného nádvoria a bazéna. Vnútorný priestor má vnútornú vonkajšiu izbu, ktorá je jednoznačne nejednoznačná. na nádvorí môže byť záhrada, terasa a môže sa stať centrálnym jadrom domu v štýle atria. Súkromné, polosúkromné ​​a pohľad na blízku a ďalekú krajinu sa menia v závislosti od toho, ako sa využíva priestor. The See Through House je cvičenie pri vyrovnávaní priestorovej a krajinnej integrácie.

Cirkulácia v dome sa deje vertikálne prostredníctvom nepretržitého točitého schodiska spájajúceho tri úrovne a horizontálne pozdĺž predĺžených chodieb. Takto je prirodzené svetlo a krížové vetranie optimalizované, priestory boli navrhnuté tak, aby boli v jednej miestnosti hrubé, a preto väčšina z nich je lemovaná na oboch stranách trávnatým nádvorím a bočnými záhradami. Dve úrovne a suterén zapuzdrujú majiteľa určený funkčný program: záhrada, bazén, obývacia a jedálenská miestnosť, suché a mokré kuchyne, päť spální, rodinná izba a štúdio.

Prijatie bielych betónových stien, okno s drevenými oknami a geometricky jednoduché a podhodnotené vyjadrenie podčiarkuje túžbu odložiť sa do konzervovaného koloniálneho domu, ktorý sa nachádza priamo cez See Through House, kedysi rezidenciou bývalého prezidenta Singapuru. Súčasne jednoduché geometrie vyjadrujú a zakoreňujú viditeľný dom ako stavbu tohto dňa a veku. Opaľovací krídla z tvrdého dreva stuhujú fasádu, reinterpretáciu tropického muriva okna starého koloniálneho bungalovu. Zostáva stále dôležitá, pretože je to nenáročné zariadenie, ktoré je schopné odfiltrovať drsnosť od extrémnych poveternostných podmienok.

Architektúra Wallflower + Design


















Pozri si video: Pozrite si vzorový byt v Urban Residence

Like this post? Please share to your friends:
Pridaj komentár

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: