Casa 1217 od H Arquitectes v L'Escala, Španielsko

Casa 1217 od H Arquitectes v L'Escala, Španielsko

projekt:Casa 1217
architekti:H Arquitectes
miesto:L'Escala, Španielskooblasť:6 458 štvorcových stôp (plocha)
Fotografie:Adria Goula

Casa 1217 od H Arquitectes

Španielskych architektovH Arquitectesnavrhli dom 1217 alebo ako je oficiálne známe Casa 1217 v obci L'Escala v meste Girona, Španielsko.
Dom je umiestnený na pozemku o rozlohe 6500 štvorcových stôp s mäkkou topografiou. Sprisahanie bolo jasné z akýchkoľvek prekážok, ktoré robili prácu oveľa jednoduchšie a rýchlejšie.
Tento dom slúži ako bydlisko pre mladého páru. Je to dvojpodlažný dizajn s výhľadom na hory Pení a Cap de Creus.
Interiéry a vonkajšie priestory sú spojené radom spojených veží.

Nachádza sa v l'Escala (Girona), v blízkosti Montgó Cove, bez špeciálnych mestských charakteristík. Obdĺžnikový pozemok o rozlohe 600 metrov štvorcových so všetkými mestskými službami; mäkké topografie, orientované sever-juh pozdĺž pozemku. V lokalite neexistovala žiadna predbežná podmienka, ani vegetácia ani prvok.

podmienky

Program bol jednoduchý, aby sa vytvoril dom pre pár; existovali však určité podmienky, ktoré pomohli začať prijímať prvé rozhodnutia: dom by mal mať dve poschodia, aby umožnil výhľad na horu Pení a Cap de Creus. Klienti tiež predstavovali verandy ako prechodové priestory v obidvoch poschodiach ako spôsob prepojenia vnútorného a vonkajšieho prostredia; priestor v prízemí, aby fungoval ako pomocná miestnosť a niekoľko izieb s kúpeľňou na hosťovanie hostí.

projekt

Vzhľadom na nepríjemné okolie pozemku bolo navrhnuté vysadiť na svojom obvode všetky formy vegetácie. Zámerom bolo upraviť vnímanie zhustnutím s vegetáciou a zabrániť vytvoreniu plotu. Zatiaľ čo prízemie súvisí s vonkajším priestorom, prvé poschodie súvisí s výhľadom na krajinu. Tieto podmienky definujú prvú logickú konštrukciu domu: na svojom obvode sa úplne otvorili tri horizontálne plány. Aby bolo možné reagovať na "komfortný" program domu, polovica plochy každého poschodia bude obsadená ľahkou "krabicou". Tieto dve škatule budú umiestnené v opačných smeroch na každom poschodí, aby sa vytvoril optimálny vzťah s vonkajším priestorom v závislosti od ktorej podlahy. Krabica na prízemí je umiestnená na severnej strane, aby využila južnú orientáciu galérie a obsahuje kuchyňu a pomocnú miestnosť / sklad, ktorá ako v lete funguje ako veranda a ako slnečná zóna v zime. Krabica na prvom poschodí má dve malé miestnosti: ich veľkosť umožňuje užívateľom profitovať z využitia vonkajšieho galériového priestoru. Tento priestor sa bude využívať ako balkón v lete a ako štúdia v zime. Zatiaľ čo krabice obsahujú "pohodlný" naprogramovaný priestor, nepropagované priestory galerií sa považujú za používané s pasívnym tepelným systémom po celý rok.

H Arquitectes

stavba

Štruktúra, založená na konkrétnych pilieroch a doskách, je najdôležitejšou investíciou rozpočtu projektu. Obsahuje tepelnú zotrvačnosť a zároveň charakterizuje priestory v galérii a v dôsledku toho zvyšok domu. Stratégia krabičiek reaguje na mechanický konštrukčný systém: sú zložené z balónového rámu, panelov OSB a sadrokartónových priečok. Vzduchová komora vo vnútri stenových priečok umožňuje uskladnenie obrovského množstva izolácie, čím sa zabráni prebytku tepelnej zotrvačnosti miestností, ktoré je potrebné v zimnom období rýchlo zohriať. Súčasne umožňuje umiestniť všetky technické prvky do domu, v ktorom je zostava betónu úplne viditeľná bez skrytých prvkov. Nakoniec boli drevobetónové panely vybrané ako obloženie pre krabice.

Budovanie správania

Galérie, ktoré čelia východu a juhu, zaručujú vysokú úroveň solárneho zisku. Pracovali bez aklimatizácie počas zimných dní a pracovali súčasne ako tepelná vankúš pre priestory "komfortu". V noci záclony znižujú stratu tepla, zatiaľ čo kachle na drevo poskytujú aklimatizáciu. Tieto prvky zabraňujú aj ochladzovaniu domu počas prázdnych období. Krabice (dobre izolované, osvetlené vzduchom a bez tepelnej zotrvačnosti) majú systém aerotermického tepelného čerpadla, ktorý prináša rýchle ohrievanie týchto priestorov, keď sa používatelia vrátia po dlhej neprítomnosti.

H Arquitectes

Like this post? Please share to your friends:
Pridaj komentár

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: